Ville ska han heta.

har inte skrivit på ett tag nu. så börjar med att berätta om min födelsedag :) den var toppen, började med att gå ner på stan o bli tatuerad :) wiie, gjorde dyng ont, men jag var även så spänd o allt släppte när han började så blev världens chock för mig. gjorde egentligen inte så ont som jag trodde men gjorde ont på ett konstigt sätt, var på ett ställe det gjorde skitont men det var det värt :) så nu står det Alvin i min nacke.
sedan bar det iväg hem, köpte med mat så käkade vi, sebbe kom över o sa grattis. sedan kom släkten. pappa hade bakat en jättegod tårta. jag fick presentkort på stadium som jag nu har köpt nya träningsskor för. presentkort på ikea som jag har köpt nytt soffbord för, presentkort på lager 157, dit ska vi nästa vecka :D presentkort på en hårsalong, en hårblås, ett fint glasunderlägg med ljus på, en tröja och en tatuering :) jag är sååå nöjd med hela dagen.
på kvällen skaffade vi barnvakt och tog oss en ute kväll jag och johan. caroline, arvid, pontus o sebbe var också med, frida kom även senare. det var hur trevligt som helst :) tack alla som gjorde denna dagen så braaa :D

precis efter den är gjord så lite röd



den jättefina o goda tårta som pappa hade bakat :)




ja, vad har hänt mer på sistonde? hm, joo, vi ska kööpa hund. :D en golden retriever, var o kollade på han i går, han är 2 veckor gammal och hade öppnat ögonen dagen innan vi kom. han är världens sötaste. så den 11/9 kommer han hem till oss. Ville ska han heta har vi tänkt :) ska åka tillbaka om 3-4 veckor o träffa han igen, klarar sig inte 6 veckor utan att inte träffa han ;p.




 idag blir en lugn dag, för vi är såå trötta. och vädret är inte alls kul, det blåser hur mycket som helst ute.
vad ska du dola med idag?







Grattis till mig

i dag får man säga grattis till mig för jag fyller 19 år :) wiie. morgonen har börjat med frukost på sängen och sång. har redan fått två paket men ni får reda på senare vad jag fått :) ska iaf gå iväg nu klockan 11 o få en av dessa :D jag lääängtar. hittills har jag haft en super bra morgon. tack :)

jag o min käre son :)









mörk med slingor.

nu har vicky varit här o fixat mitt hår, det är guldvärt de. blev så fin så :) mörk med ljusa slingnor blev det denna gång :) tack vicky.

i morgon är min födelsedag, blir 19 år då. :D funderar lite på vad jag har gjort alla dessa år, hmm.. äh, jag har haft det bra iaf :) vad jag minns är att vid 17 års ålder belv jag gravid, födde då underbara lilla alvin när jag var 18, nu är han snart 6 månader o jag är 19 :)

nej, behöver nu städa eftersom det blir kalas i morgon :D







middag för 4

middag för 2 brukar det vara, men ikväll blir det middag för 4. natali o mattias kommer hit o ska käka nachos med oss. mums säger jag som älskar nachos :) eller taco som andra säger. ska bli himla trevligt iaf. har inte träffa natali på väldigt länge så.



johan dammsuger nu eftersom vi får besök, han hittade då en silvernyckel på golvet, varken jag eller johan har sett den förut. någon som glömt sin nyckel hos oss kanske? :)





paket

i dag gick vi ner på stan, hela familjen. vi skulle ner o hämta ett paket från libero. Up&Go paketet :)
det innehöll: engångs haklappar, blöjor, bindor, boll. trodde det skulle vara mer men man är glad för att man får något och dessutom gratis :) tack libero.









rulla runt

nu har jag sett det :D alvin vände sig från rygg till mage, flera gånger :) han är så duktig. han har verkligen kämpat ;p så nu dröjer det inte länge förrän han ligger på golvet o rullar runt en massa.
han försöker även sätta sig upp men går inte alls de. tycker så synd om honom, ser ut att vara så himla jobbigt men han slutar inte försöka för de :)

se vad han försöker. han sägger armbågarna i och försöker trycka sig uppåt.








kalas på bomstad

ikväll har vi varit på kalas på bomstad. min käre farfar fyllde år i fredags så detta firades idag. vi gav honom en lila orkide med tialotter, han fick 4 st och han vann 10 kr på 3 av dem, så 30 kr. turgubbe :)
men det var mycket trevligt o det bjöds på smörgåstårta. vi stannade dock inte så länge eftersom vi ville hem med alvin, för han sover ju för natten runt 7-8 så :)
men nu ligger mina grabbar i säng så jag ska kila dit, ska upp tidigt i morgon o hjälpa käre mor o far att flyttstäda huset :)


en gammal bild på farfar, mamma o farmor :)











stackars matta

min älskade fästman lyckas verkligen med allt :) man kan aldrig riktigt veta vad som ska hända när man är med han och det är oftast roliga saker som händer :) i dag har våran matta varit den utsatta. i morse när johan satt lugnt och stilla o drack kaffe så ville jag dra ut bordet så jag gjorde det lite försiktigt, men när johan hjälper mig spills kaffe på mattan, var bara att börja torka men en stor fläck vart de.
nu ikväll satt vi o kollade på tv, busade lite och självklart kommer johan åt med benet på mitt stora saftglas på bordet. :p woops så var mattan blöt igen. stackars matta :p

älskling, även fast du är lite klumpig ibland så älskar jag dig ;)

 









nytt ljud

alvin har börjat med ett nytt ljud och det är fruktansvärt. låter som om han inte får någon luft fast han får de. detta ljud gör han ändå till någon plockar upp honom, vi försöker säga till han att det är fel, men svårt när han inte förstår ;p
men han har  gjort som så att han kommer på ett nytt ljud, håller på med i en vecka eller två, sen kommer det ett nytt ljud. 4 olika ljud har han haft som jag kommer ihåg ;p men detta han har nu är nog de värsta han har haft. usch.











skötbord

idag hämtade mina föräldrar tvättmaskinen som de köpte av oss, så då åkte  vi till ikea o köpte ett skötbord =)

detta fina skötbord från ikea vart de :) så nu är den ihopmonterad av alvins pappa o farbror, de har vart så duktiga så :) så efter hårt arbete unnar vi oss pizza, smaskens.








tänder på gång?

johan diskar, alvin sover o jag sitter här. har vilat lite men orkade inte de mer, känner mig så rastlös. Vi tror att alvin håller på o få tand också, han är lite smågnällig, dreglar mycket och han är lite röd vid tandköttet. kom även lite blod förut tror vi, kan det vara någon fara, någon som vet? Han sussar gott nu iaf och han är väldigt pigg av sig :) vet inte va det blivit med han, han är helt sprallig, man vet inte  riktigt hur man ska hålla honom längre, o ligga, nejnej, det är inte alls kul om ingen busar massor ;p

ninni kom hit i morse o hjälpte oss bära upp massa saker på vinden också :) Tack! men ändå har vi massor kvar i alvins rum. usch, vill få det tomt så vi kan börja måla o tapetsera o pyssla en massa. jag vill :)

såhär stor har lillgrabben blivit :)
  
 








från dopet

tack uffe för alla dessa fina bilder :) de lev toppen bra. tänkte visa er alla vilka fina bilder som tog under dopet :) jag är sååå nöjd.


prästen karolin, jag, alvin o man ser lite johan :)


familjen andersson/bergenbrink :D


prästen karolin, alvin, jag och johan :)

gudmor ninni, jag, alvin, johan och gudmor caroline


jag, alvin o johan :)


mammas gullgris :)


världens finaste :)












mer presenter :)

här kommer fortsättningen på alvins doppresenter :)

mors lilla olle - Elsa Beskow


kofta och en vit body



porslin set


blomsterbarn - Elsa Beskow


hatt-stugan - Elsa Beskow


t-shirt och shorts


brandbil


den silvriga barnkammarboken


den vita barnkammarboken


tro, hopp och kärlek halsband


min värld


laban filt


handmålad nalle puh tavla


pussel


dikt från alvins moster ninni














presenterna.

glömde ju skriva vad alvin fick i doppresenter ;p


göra egna hand och fotavtryck :)
 

trådlös barnvakt :)


nalles böner :)


"min första bank" :)


mugg, tallrik och bestick "älskling, gullunge" :)


lycka :)


krabba :)


bestick, björne bestick och prins :)


marackas :)


Alvin :)


nämen benny :)


återkommer med resten av presenterna lite senare :) ska sova äta o sova lite nu :)






nu är dopet avklarat

i går var det dop i skårekyrka och allt gick bra :) åkte dit ganska tidigt, så vi kunde ta snygga bilder innan dopet, det var johans mosters man ulf som tog bilderna o de blev toppenbra :) tack!
sedan kom prästen, karolin o  då blev de lite mer fotografi. sen kom allt folk, alla bara droppade in o man skulle hälsa på alla o det var lite rörigt tyckte jag, men det är ju så när det blir mycket folk ;p
alla satte sig i kyrkan och vi väntade på att gå in, skulle ha gått in till kyrkklockorna men vi fick ej igång de, så gitte spelade på pianot. när hon började så gick vi in, det var jag, johan, alvin, gudmödrarna camilla (alvins moster) o caroline (alvins faster) och prästen karolin. alvin var hur snäll som helst under hela tiden, lite små prat bara :)
efetråt bjöds det på tårta o kaffe :) Tack alla som hjälpte oss med det ena o de andra. först i dag fick jag smaka på tårtan, hann aldrig i går och den var jättegod :)
det blev ett lyckat dop :)


jag har tyvärr inga bilder på dopet, men hittade dock en på min systers blogg som jag tog ;p










vår bäste gris

vi har en gris, en väldigt bra gris :) han är den som får tyst på alvin oftast, o även den som får alvin o skratta. han är vår bäste vän :)

ni ser grisen till höger på bilden :)


 





knäckt

i fredags for vi i väg till falköping till johans sjukgymanst. har varit där ett antal gånger nu så johan har inte alls liika ont o dte är på bättringsvägar o det känns super :) han är verkligen duktig där borta. om ni undrar varför vi åker så långt för att träffa en sjukgymnast så är det för han är bäst på just nackskador, som johan har.
denna gången vi var där så gick det väldigt fort för johan så jag passade på att fråga om min rygg, han kollade på den o jag hade tydligen något fel i nacken, han ville knäcka den men jag är så feg när det gäller knäckning, men jag gick ändå med på det, så två knäckningar i nacken gjorde han. shit, det var läskigt. men det  gjorde inte alls så ont som jag trodde :) kul o testa på det också :)









RSS 2.0