mors dag

var i kil i går o firade mors dag. en väldigt lyckad dag, hur mysigt som helst. blev grillat kött o potatisgratäng eller potatissallad. mums :) mamma fick en huvudmassage grej av oss :p hur skön som helst. har en själv.
Man tar och drar den i hårbotten så gör det så man slappnar av och blir mindre stressad :) jättebra, finns att köpa på life eller teknikmagasinet.

här ser ni den.



idag är det alltså mors dag då, min allra första mors dag :) alvin är ju inte så stor så han förstår riktigt, men mina kära fästman gick iväg i morse och kom sedan hem med en bukett blommor o en choklad ask, merci :) du är väl för go älskling. sedan har vi tvättat hela dagen, hann dock med att åka ut till bergvik. var tvungen att köpa ett par leggins då alla mina har gått i sönder eller är allmänt slitna. så på hm blev det alltså leggins, hittade även en riktigt snygg t-shirt.




Nu blir det att grilla, sedan blir det väl en film eller sovtajm, började kolla på 27 dresses igår så blir väl att se klart den kan jag tro.
hoppas alla mammor haft en bra dag :)








nu ska det bli ordning hemma :)

i dag har vi varit på ikea o shoppat :) wiie. Det som blev var: hatthylla, skohylla, 6 lådor, 3 tavelramar, 4 röda handdukar, 4 vita handdukar, en rund matta, gardinstång, grönt sängöverkast. Tror det var de :) så kul att äntligen kunna göra ordning hallen först o främst, den är ju snart färdigmålad. svängde förbi rusta o köpte en färgburk till så nu behövs det bara målas en gång till så är det färdigt tror jag, sen ska vi äben måla en möbel vit som ska stå hallen som vi sedan ska ha lådorna som vi köpte idag i :) kommer bli så bra tror jag iaf. men måste tänka på att ta ett rum i taget, blir lätt att man börjar på något i varje rum så gör man inte färdigt. :P så ttypiskt.

I morgon blir det falköping, blir jag, johan o alvin som far iväg. har lagat nachos som vi ska ta med o äta, är ju så dyrt att handla mat på både dit o hemvägen. Hoppas bara inte bilen krånglar. Vi lånar nämligen johans mammas bil o den har varit lite krånglig med att starta i bland, men hoppas inte detta kommer att hända oss :)

Nej, nu har båda mina grabbar gått till sängs så bäst att jag gör det också eftersom det är en bit att köra bil i morgon o jag behöver vara utvilad :)

Måste bara berätta om Alvin innan jag går. Han växer så det knakar, han är så stor nu. Han pratar för fullt o han skrattar. det är hur charmigt som helst o jag blir alldeles varm inombords av glädje. han är verkligen vår lille gullegris :) han sover fortfarande hela nätterna o skriker ej på natten när han är hungrig. Han ligger mest o spänner sig. På senaste dagarna har han varit lite smågnällig o han slickar o tuggar på allt han kommer åt, o han dreglar en massa, så funderar på om det är  tänder som är på gång, men har inte sett något än, men BVC tyckte det såg lite spänt ut så får väl se när den första lilla tanden vill titta fram :) Nästa vecka är han redan 4 månader.
Tänkte lägga upp bild men hittar inte sladden, så det får bli en bild någon annan dag :)


SOV GOTT :)







morgonpigg

idag vaknade jag med tuppen, upp o hoppa vid 7, klockan 8 bar det i väg till sats för att träna. Ringde ninns o hon var inte alls pigg men fick med henne ändå :) känner mig så stolt.
nu blir det duschen sedan en sväng till ikea :) skriver mer sen.

träning

skulle ha gått väg till sats i morse men blev ej så, var så himla trötter. så ska kila iväg dit lite senare i dag tänkte jag. Jag vill så gärna köpa nya skor o springskor och även träningskläder. känns roligare o gå o träna när man har rätta grejer för det :) blir att cykla idag iaf, det tycker jag är väldigt skönt att göra. sen blir det väl lite rumpa, bröst, mage o rygg kan jag tänka mig :)
har hittat ett par snygga brallor att träna i som jag är sugen på, från stadium. bara 299 :-








en helnatts sömn :)

i dag har jag vart ute på stan med ninns. så fint väder idag så skönt att vara ute lite :) älskling kom o mötte mig o alvin på stan sedan tog vi en promenad hem. När vi kom hem kom caroline o hälsade på. trevlig :)
Alvin fick sig ett kvällsbad efter maten eftersom han spydde ner sig själv lite tidigare i dag så tyckte han behövde ett bad o han tycker ju att det är skönt o bada :) tror jag iaf, inte ett ljud, han ser  så nöjd ut där i. så härligt.

I morgon ska jag o Alvin gå till min gamla skola o lämna tillbaka min kära dator och hälsa på folk :) min klass ska visa sina projektarbeten så det ska bli skoj o kika lite på, efter det ska jag försöka pallra i väg till sats en sväng o cykla iaf. vore så sköönt. känns så skönt när man väl har varit iväg o tränat men så jobbigt att ta sig i kragen o gå dit. men nu ska det bli ändring, måste de :) sommaren börjar ju närma sig så :p

nu är det väl dags att gå till sängs snart, ska bli så skönt. måste bara berätta, Alvin sov från 21.00-06.50 i natt, helt underbart. Till och med jag o johan somande vid 21.00 och fick en heel nattssömn. Hoppas vi får en sådan natt igen, lillen ligger o sover nu iaf :)






en tur till kil

ja, nu är vi i kil o hälsar på min mor o far, alltdå alvins mormor o morfar. Det är så mysigt här, de bor ju i hus just nu, men inte så länge till så man får passa på o vara här nu :)
Alvin ligger nu o sover i sin vagn på altanen medans jag kollar datorn, pappa lagar mat, ninni duschar o johan o mamma sitter ute i solen :) ska snart gå ut till de.

Nej, nu ropar ninni o vill ha hjälp med något. :) 
 
Sköt om er alla.




bokat dop

nu är dopet bokat, blir skåre kyrka :) nu är det bara all planering och inbjudningskort som ska fixas :) är på good väg men man glömmer alltid något. ska iaf gå ner med dopklänningen till kemtvätten i veckan tror jag :) så den är helt klar.

i helgen har alvins farfar och hans tjej varit här. Alvin fick en jättefin babysitter av farfar. Tack så jättemycket. I går var det melodifestivalen och den sågs hemma hos mina föräldrar, alltså alvins morföräldrar och det var mycket trevligt. Ninni var också med. Vi spenderade även natten i kil eftersom melodifestivalen höll på så länge. tyckte dock inte att norge skulle vinna men men.

Idag är det lugnt, tvättar o dolar här hemma. försöker ta oss i kragen för att börja måla men både jag o johan är slitna o inte alls bra i våra magar. usch o blä för de.





SATS

idag tränade jag för första gången på hur länge som helst. var jätteskönt. så nu har jag blivit medlem på sats och tack vare att mina två kära systrar är medlemmar så fick jag det lite billigare :) TACK! skulle inte haft råd annars, så det känns superskönt. Nu kan jag gå o träna när jag vill, de passar till och med alvin under tiden om jag vill de. helt perfekt. På måndag ska jag träffa Anki på sats och gå igenom hur jag ska börja träna och så, hon har också nyligen fått barn så passar ju utmärkt :)

Nu ligger alvin o sover, skönt. jag ska försöka vila lite jag med, behöver de :)




äntligen får vi förrådet.

Alvin har varit helmysig nu på morgonen, inget skrik o inget gnäll :) bara massa prat. nu ligger han i sitt babygym o pratar för fullt. det är så mysigt att lyssna på det :) man blir så glad.
Idag får vi äntligen vårat efterlängtade förråd, ska bli så skönt o få göra ordning alvins rum :)





här kommer bilderna.

nu äntligen funkade det att lägga upp bilderna, så här kommer de :)



   






bad mys

blev inget bloggande i går, hade bättre saker för mig då ;p spenderade kvällen med alvins moster ninni :) myspys, chips, gurka, morötter, dip o cola var vad vi hade på bordet underkvällen :) johan spenderade kvällen hemma hos leif, där de åt god mat o hade allmänt trevligt vad jag vet :) alvin var tyst o belåten hela kvällen, han var trött men ville inte sova helt och hållet men tillslut så somnade han :) han fick mat runt 8 tiden på kvällen, somnade kanske vid 10 tidenoch sov ända till klockan 4, helt underbart. :) vi får sömn o det är helt underbart.

imorse fick alvin sig ett bad, o åh vad han tycker det är mysigt. inget skrik o inget gnäll :) efter badet fick han blöja o morgonrock o mysa i, han fick även lite mat efter och somnade då väldigt gott :)
tänkte lägga upp bilder men bloggen krågnlar så, men kommer bilder på myspojken i morgonrock lite senare :)

hoppas alla får en super bra dag.






slapp dag

idag har det varit en slapp dag, ninni kom hit en sväng. alltså alvins moster :) blev lite småprat o titt på tv. sedan for hon hem igen. trevligt att du var här iaf :)
Alvin har mest sovit i dag så nu ligger han vaken i vagnen och pratar, han är väl för mysig vår son =)

nu är det "berg flyttar in" som gäller framför tv med en chokladkaka och ska nu ta fram chipsen i skåpet =) blir en lugn fredagskväll för oss. vad gör du ikväll? :)





försöker smita.

Alvin ligger i sitt gym, jag kollar på tv. när jag sedan tittar till alvin så ligger han nästan inte i gymmet längre utan han försöker smita därifrån, undra vart han är på väg egentligen? :p men han låg där så glatt utanför och kollade ändå. han är väl en liten busunge :) så kul att det går framåt och att han nu kan lägga sig på sidan och förflytta sig sådär :) nu kan man inte vara lika lugn längre, inte långt kvar tills han kryper och då får man verkligen hålla ögonen öppna. :)
 






det blommar :)

vår blomma som jag iaf trodde var skrutt är nu levande igen :) den blommar. se vad fin den är :) så roligt att den faktiskt fortfarande är levande och att det nu faktiskt syns att den är det.










en trevlig torsdag :)

orkade aldrig skriva igårkväll heller :p men dagen i går var lyckad. blev ingen mammaträff eftersom alvin hade problem med magen och jag kände att jag ville vara hemma och försöka få ordning på den. fick ordning på den tillslut :) var skönt, både för honom och oss.  Victor kom även på besök vid lunchtiden eftersom lojs skulle i väg o styla håret. Även alvins faster caroline kom på besök o spelade kort med oss. victor bestämde reglerna och det var jag som fick ta upp kort hela tiden :p men ändå förlorade jag inte, sån tur jag hade. hehe. när lojs var klar hämtade hon moa o kom hit. fick då detta kakpaket för att jag var snäll och tog hand om busvictor  som var så snäll så. :) tack lojs. kakorna tog slut ganska fort när johan hade kommit hem ;p
 
sedan åkte lojs o barnen men caroline stannade, när johan kom hem grillade vi kött o strips. var mycket gott :) sedan kom även caroline kompis linnea upp en sväng för hon var nyfiken på alvin :)



Alvin var jättesnäll under hela dagen  precis som vanligt, var väl lite smågnäll men var ju för att han var hungrig eller för att ingen pratade med honom ;p på kvällen vart han lite grinig för han var så trött men ville inte sova, tänk om någon mer skulle komma o hälsa på o han skulle missa det? :p det går ju inte, men till slut somnade han väldit gott iaf :)
Tack alla för en bra dag :) var riktigt trevligt.






alvin blir så stor

glömde skriva igårkväll om hur taco kvällen var och hur det var för alvin att träffa faster så får göra det nu, bättre sent än aldrig :)
kvällen var inte hos leif utan det blev hemma hos alvins farmor tina istället. Vi kom dit ganska tidigt så vi lånade bilen och åkte o handla barnmat som har i princip tagit slut i varenda affär. det har blivit något tillverkningsproblem så vi har haft det väldigt krångligt med de, men fick tag på lite i går som tur var :) sedan åkte vi tillbaka till tina och satte oss och vänta på caroline som skulle komma ända från hemsedal. runt 7 tiden kom hon hem. alvin låg dock och sov men vaknade självklart när vi skulle sätta oss och äta. han fick då sitta med mig under maten och kolla på alla som var jättespännande :)
Söt tyckte hon såklart att han var, och att han är hur snäll som helst. och det är han ju :) världens snällaste. inte ett enda gnäll iprincip under hela kvällen, vår lilla ängel. Tack för en trevlig kväll och den goda maten :)

Måste berätta lite om alvin också. Han har börjat prata oavbruet på morgonen i sängen, förmodligen berättar han allt han har drömt ;p det är så mysigt att vakna till. händerna är väldigt intressanta och goda, de är i munnen hela tiden och tungan är i princip ute hela tiden, den verkar inte riktigt ha koll på. Ligga ner är inte alls kul längre, nästan bara sitta som gäller och han är så duktig på det, fast såklart behöver han fortfarande stöd men han kan väldigt bra ändå. Rulla över på sidan kan han också, igår var han när på att rulla till magen men var lite klurigare det så han stannade på sidan istället. Han sover nästan hela natten, beroende på när han får maten på kvällen. högst en gång om natten vaknar han och vi njuter. det är så skönt att få sömn, den behövs. Han är helt klart en riktigt go myspojke :)



alvin i sitt babygym :)                                    
 



tacokväll :)

blev en tidig morgon i dag, ninni kom över på frukost och det var mycket trevligt :) hjälpte henne att färga håret också. nu har hon gått, för att träna tror ja ;p så nu tar man det lugnt. alvin har precis somnat, johan pratar i tel och jag sitter här :)
idag kommer alvins faster caroline hem fårn norge, så idag blir det allra första gången som hon träffar han i verklighet, skoj för henne. undra om han kommer vara stor eller lite för henne. han är ju stor för oss nu :) eller iaf större ;p så ikväll blir det tacokväll hos leif, ska bli så gott :)

åh, vilket väder det har blivit då, himlen är alldeles svart, ingen ide o göra något då. hoppas vädret är finare i morgon när jag o alvin ska träffa mammorna i föräldragruppen o deras små godingar :)

 
se vad stor han blir, håller huvudet själv nu :) gullunge. vem tycker ni att han är lik?



tisdagsmys

myskväll med familjen var väl inte som man hade tänkt eftersom man får sms o besök när man minst anar det och precis uppe i allt tv-tittande, så typiskt. men så är det ibland. såg endel av desperate men inte så mycket som man velat. får bli nästa tisdag istället :) fick iaf umgås med mina två älsklingar, min underbara fästman och son. älskar er :)

 

nu blir det sängdags, alvin är redan bäddad, så nu ska jag o johan bädda ner oss också. sov gott :)






lika ?








mys alvin

en söt sovande alvin i siin barnvagn, super go med armarna upp. det är så han ligger oftast när han sover =)




nu sitter jag o myser med en lite gnällig alvin ;p  vi väntar på pappa johan som kommer hem snart, stackarn som ska cykla hem i detta oväder.
ikväll blir det desperate housewives o ostbågar =) mums.




3 månader

Idag blir Alvin så mycket som 3 månader. det går så fort. idag har han blivit vaccinerad, två sprutor i låret fick han, stackarn. Det gjorde så ont i mig när man hörde hur han började gråta. eftersom jag är spruträdd så kollade jag inte, men som tur var så var ju johan med o höll alvin medans han fick sprutorna, jag var den tröstande mamman efter i stället :) han blev även vägd o nu väger han 6770 och är 63 cm, tror jag det var. sån skillnad från när han föddes och vägde då 3415 och 51 cm. Han blir så stor min lillgrabb :)

Efter besöket på BVC så satte vi oss vid sibylla och käkade lite innan vi tog en promenad hem igen, sen blev de bråttom för johan, för han skulle till cykelaffären och jobba så hann inte umgås så mycket. Så nu har jag lite tid för mig själv för alvin sover, men låter som om han håller på o vaknar nu :) då blir det att mysa :)


bjuder på en bild när han är nyfödd :)








RSS 2.0